Вести

Михајловић са градоначелником Ниша: Никад више улагања у југ Србије

Потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, проф. др Зорана Михајловић, састала се данас са градоначелником Ниша Дарком Булатовићем и са њим разговарала о инфраструктурним пројектима од важности за град Ниш и Републику.

На састанку је било речи о изградњи обилазне пруге око Ниша, али и изградњи и санацији саобраћајница које су коришћене приликом изградње Коридора 10.

“У Нишу се гради више него икада. У питању су пројекти који су важни не само за град, већ и Србију. За Владу Србије нема разлике између севера и југа, улажемо у све делове земље јер нам је у интересу да грађани живе боље. Данас смо, између осталог, договорили да на пролеће крене изградња државног пута од Малче до Просека, као и санација локалног пута од Просека до Јелашнице, који је оштећен током изградње ауто-пута”, рекла је Михајловић.

Михајловић је истакла и да ће следеће године кренути изградња једног од шест нових ауто-путева, од Ниша до Плочника.

Дарко Булатовић рекао је да Ниш данас има стабилне јавне финансије и да се реализује много пројеката, у сарадњи са Владом Србије и Министарством.

“Убедљиво најбољу сарадњу као Град имамо са Министарством грађевинарства. Честитамо вам на резултатима важним како за Србију, тако и за југ, који никада није овако третиран. Градимо социјалне станове, као и станове за избеглице и безбедносне снаге, реконструисали смо 55 саобраћајница у Нишу, градимо вртиће, нови научно-технолошки парк и спремни смо да уз вашу подршку наставимо да унапређујемо квалитет живота у Нишу”, рекао је Булатовић.

На састанку се разговарало и о даљем развоју Аеродрома “Константин Велики”, те је констатовано да ово више није мали аеродром и да има велике потенцијале за даље напредовање. Договорена је и динамика отварања бочних наплатних рампи у зони града Ниша.