Вести

АКТИВНЕ МЕРЕ ЗАПОШЉАВАЊА У НИШУ И ТОКОМ 2021. ГОДИНЕ

Грађани Ниша имаће веће шансе за запошљавање после потписивања Споразума о активним мерама запошљавања за 2021. годину између Града Ниша и Националне службе за запошљавање - Филијале у Нишу.

Према речима градоначелнице Ниша Драгане Сотировски, за примену овог споразума Град је издвојио 34 милиона динара, а заједно са НСЗ у Нишу опредељено нешто више од 60 милиона динара за стручну праксу, приправништво за незапослене са средњим образовањем, субвенције за запошљавање незапослених лица из категорије теже запошљивих, за субвенције за самозапошљавање и јавне радове.

Посебна пажња у запошљавању посвећена је особама са инвалидитетом и старијим од 50 година за које се припремају посебни програми. На евиденцији незапослених у Нишу тренутни је око 24.000 грађана, а циљ је да тај број буде мањи од 20.000. У Нишу је 2012. незапослених било више од 36 хиљада, а вештом економском политиком председника Србије Александра Вучића која је за циљ имала долазак више инвестиција у Ниш и отварање нових радних места, број незапослених је у сталном паду.