Вести

АНА БРНАБИЋ РАЗГОВАРАЛА СА НИШКИМ НАПРЕДЊАЦИМА

У Великој сали Официрског дома у Нишу, чланови, активисти и симпатизери СНС присуствовали су састанку са чланицом Председништва СНС и председницом Владе Србије Аном Брнабић. У тродневном обиласку Нишавског округа, после посете Нишкој Бањи, археолошком налазишту „Медијана“ и Научно-технолошком парку у Нишу, Ана Брнабић је у Официрском дому говорила о актуелној политици СНС, политичкој ситуацији у региону, економском развоју наше земље и развоју Ниша.

У присуству чланова Главног одбора СНС, градоначелнице, председника скупштине града, председника градских општина и скупштина градских општина, народних посланика као и координатора извршног одбора Бојана Бајагића, председница Владе најавила је низ пројеката и инвестиција у Нишу и овом делу Србије.

Посебно се осврнула на повећање ефикасности у комуникацији између републичке власти и локалних самоуправа што је предуслов за реализацију значајних пројеката. Најављена је изградња ауто-пута Ниш-Мердаре-Приштина и јачање локалне привреде, што је важно за повећање стандарда становништва. Брнабић је нагласила да у погледу економскоог раста Србија предњачи у односу на земље региона и да ће ове године забележити раст БДП-а.

У предстојећој години очекују нас велики изазови и од нас зависи степен реализације планираног. Нагласила је да је дужност сваког напредњака да разговара са својим комшијама и да максимално буде на терену међу народом и са народом. Спољнополитичка активност Србије, резолуција црногорске скупштине, нове инвестиције, преговори са привременим институцијама у Приштини, вакцинација и борба против ковида 19, повезивање Ниша и луке Драч, електрификација железнице од Ниша до Димитровграда, али и напади опозиционих политичара на председника Србије Александра Вучића и државне институције, били су само нека од питања нишких напредњака на која је одговарала чланица Председништва СНС-а. После посете Нишу, председница Владе наставиће обилазак Нишавског округа посетом Сврљигу и Гаџином Хану.