Вести

Градоначелница Ниша и директор ЈВП “Србијаводе” на угроженом подручју

Чланица Главног одбора и градоначелница Ниша Драгана Сотировски и директор ЈВП ”Србијаводе” Горан Пузовић обишли су подручја угрожена Нишавом од Врежинског моста до ушћа у Јужну Мораву и разговарали са мештанима Трупала, Поповца и Мезграје.

Пузовић је мештанима ових насеља рекао да ће ЈВП “Србијаводе” ове године очистити корито Нишаве од дрвећа и спрудова како би вода могла у сличним приликама да несметано отиче.

Тим стручњака ЈВП “Србијаводе” и Града Ниша ће изаћи на терен и предложити начин ојачавања бедема на оним местима где је Нишава претила да се излије и угрози објекте и становништво, a затим  ће радити на припреми техничке документације и на трајном уређењу корита реке, навео је Пузовић. “Мештани су добили обећање да ће корито Нишаве бити очишћено врло брзо и тиме ће бити у знатној мери смањен ризик од поплава”, истакла је Драгана Сотировски.

Сарадња града и ЈВП “Србијаводе” је врло успешна, а град је спреман да свим приградским насељима, па и овим која припадају градској општини Црвени Крст, изађе у сусрет у погледу регулисања канализационе мреже и  атмосферских вода.