Вести

ЈЕДИНСТВЕНО УПРАВНО МЕСТО – ЗА ГРАЂАНЕ СВЕ НА ЈЕДНОМ МЕСТУ

Министарка државне управе и локалне самоуправе Марија Обрадовић и градоначелница Ниша Драгана Сотировски посетиле су просторије у Градској управи где ће се налазити јединствено управно место. Министарка и градоначелница затим су обишле и Ромски културни центар где су учествовале у подели хигијенских породичних пакета житељима ромске махале и том приликом их позвали да се у што већем броју вакцинишу.

Том приликом, Обрадовићева је изјавила да је Ниш у врху по броју вакцинисаних и истакла да је вакцинација питање националне безбедности јер вакцинацијом штитимо државу. Опремање јединственог управног места помогло је Министарство државне управе и локалне самоуправе са пет милиона динара, а Град Ниш ће радити на имплементацији тог пројекта и у наредним годинама га надограђивати. Јединствено управно место омогући ће грађанима да уштеде новац и време тако што ће на једном месту и на једном шалтеру моћи да добију потребна документа или услугу коју су тражили.

Министарка Марија Обрадовић нагласила је да је Градска управа Ниша по посвећености, обиму услуга и броју пројеката којим аплицира, једна од најбољих у Србији.