Вести

Лазански представио програм странке

Ниш - Новинар, коментатор и војнополитички аналитичар Мирослав Лазански, који је на листи СНС-а за предстојеће републичке изборе, посетио је Ниш како би представио програм Српске напредне странке Алексанар Вучић - Србија побеђује.

„Коалиција на челу са СНС-ом и Вучићем је најбоља опција за будућност Србије и управо због тога сам пристао да будем на листи, јер не видим боље. Моји мотиви су то што ова влада једина у Европи поред Белорусије није увела санкције Руској Федерацији. Ми имамо добре односе и са Западом и са Истоком. Кад кажу да се нисмо определили, ја кажем да смо се определили да са свима будемо добри. Србија је исувише мала држава да би се могла инатити и свађати са било којом суперсилом. Дакле, Вучић је нашао једну врло прагматичну опцију добрих односа са свима. Нисмо ушли у НАТО иако имамо одличне односе са њим. То је оно што морамо да имамо јер НАТО ипак колико-толико чува Србе на Косову“, рекао је Лазански.

Он се осврнуо и на економску ситуацију у којој се Србија налази, констатујући да „никада није ни било боље“.

"Српски народ никада није био задовољан ситуацијом у земљи. Још од 1945. до данас увек смо чекали нешто боље. Мислим да смо сада ипак стабилизовали привреду, с обзиром на поплаве и на то да смо дуго били под санкцијама и у ратовима. Имамо колико-толико благи раст економије, валута је стабилна и враћамо дугове ММФ-у. Имамо приступ свим међународним монетарним тржиштима. Ипак има и запошљавања. И у Нишу се отварају неки погони."

Лазански каже да за привредни развој ипак треба више времена.

„Ствари иду полако напред. Није то скок као у кинеској економији. У глобалу је свугде у свету криза, али ми смо народ који тражи идеалну позицију, а такве нема“, додао је он.

Градоначелник Ниша и члан Председништва СНС Зоран Перишић најавио је посету  и других људи који су на републичкој листи Српске напредне странке.

„Наши гости у оквиру кампање биће угледни људи из СНС-а, који ће кроз разговор са грађанима представити програм Александра Вучића“, рекао је Перишић.

Лазански је у сали НКЦ-а разговарао са војним пензионерима и осталим грађанима.