Вести

Насеље „Делијски вис“ добило је мини пијацу

Једно од највећих насеља у Градској општини Палилула - „Делијски вис“ добило је мини пијацу. Ову инвестиција, вредна око два милиона динара, реализована је у партнерству општине Палилула и ЈКП «Тржница» за само четрдесет дана. По речима председника општине Бобана Џунића, који је на пригодној свечаности, означио почетак рада пијаце, припреме за уређење ове локације трајале су годину и по дана. Толико је било потребно да се набаве све потребне дозволе и добије сагласност Републичке дирекције за имовину Владе Србије, као и подршка града Ниша како би отпочели радови. Нова пијаца има дванаест тезги, а у циљу промоције овог објекта закупци ће месец дана, без накнаде, моћи да продају своје производе. Иначе, поред „мини пијаце“, уређен је и парковни простор са садржајима за децу и за старије. 
Основни смисао постојања пијаца је регулисање тржишта пољопривредних производа и спречавање монопола, нагласио је Џунић. Побољшање квалитета пијачних услуга и подстицај развоју и унапређењу производње здраве хране и пољопривреде у нашој општини, један је од стратешких циљева развоја који је садржан у Акционом програму развоја општине Палилула до 2016. Зато општина Палилула интезивно ради да у овој области унапреди и сагледа постојеће стање.
Изградњом одговарајућих пијаца у насељима Градске општине Палилула, на основу усвојених планских докумената, реалних потреба грађана и наших могућности, значајно ће се побољшало снабдевање грађана основним животним намирницама и робом широке потрошње, каже председник Џунић. На територији наше општине успешно ради Пијаца »Палилула«, која је реконструисана и опремљена новим пијачним тезгама и Мешовита пијаца “Бубањ” као други пијачни простор. Након отварање мини пијаце на Делијском вису, ускоро ће уз подршку општине Палилула ЈКП «Тржница» опремити још један пијачни простор и то у насељу «9.Мај».
Према речима Радована Милојевића, директора ЈКП «Тржница», грађани великих урбаних насеља, прихватају пијаце као место и начин снабдевања основним живорним намирницама, делом из потребе, делом из навике и уверења да се на пијацама нуде квалитетни и увек свежи пољопривредни производи. Бригу о пијаци, преузеће Јавно комунално предузеће „Тржница“.