Вести

Насеље Никола Тесла добија нови прелаз

У току су радови на изградњи Моста на Кутинској реци у насељу Никола Тесла. Изградња моста планирана је Програмом уређивања грађевинског земљишта за 2015.годину.Изградњом моста на Кутинској реци у насељу Никола Тесла биће решен дугогодишњи проблем мештана овог и насеља Горња Врежина.Грађани који живе у близини моста дочекали су данас градоначелника Ниша проф. др Зорана Перишића током обиласка и изарзили задовољство динамиком радова и чињеницом да ће изградња моста бити завршена у предвиђеном року.

„ Ово је коначно и трајно решење за овај део Кутинске реке, тако да нема алтернативе да се може поновити нека претходна са рушењем оних цеви које немају пропусну моћ. Овај мост је нешто сасвим друго“, каже градоначелник.

Биће изграђен армирано бетонски мост који ће повезивати насеље Никола Тесла са приступним путем који иде према Горњој Врежини и излази на ауто пут Ниш-Софија. Мост ће бити дужине 24 метра, ширине 9 метара од чега ће бити коловоз ширине 6 метара, а тротоари по 1,5 метара. До сада су урађени стубови моста, намештена лежишта и у току ове недеље монтирани подужни носачи.