Вести

Одржана трибина Тихомира Арсића у Народном позоришту

У нишком Народном позоришту у организацији Српске напредне странке одржана је трибина “Србија стабилности – век после Великог рата – регионална политика Владе Александра Вучића”. У оквиру трибине одржан је сценски игроказ „Време части и поноса“, чији је аутор и наратор Мића Живојиновић. Учествовали су првак драме Народног позоришта Лепомир Ивковић и глумац Народног позоришта Димитрије Илић у улогама славних српских војвода Живојина Мишића и Степе Степановића.

Након овог дела, у наставку трибине, присутнима се обратио Тихомир Арсић, првак драме Народног позоришта, који је члан Главног одбора и један од оснивача Српске напредне странке. Антић каже да смо сада поносни на чињеницу да Србија последњих година, од када је Српска напредна странка преузела власти и од када је на челу Владе председник Српске напредне странке Александар Вучић, с поносом , осећањем туге и поштовања обележава жртве своје прошлости, а све са идејом да се не понови.

„ Србија од 2012. године, од одласка председника Томислава Николића у Куманово, па до Кајмакчалана, до пробоја Солунског фронта обележава најсветлији период своје историје, али и најстрадалнији. Све радимо са идејом не поновило се, јер сада у овој ситуацији која је најстабилнија по Србију имамо чињеницу да упркос националистичкој реторици из окружењеа, а која је прихваћена и од стране наших опзиционих странака, Александар Вучић, ризикујући да губи гласове, говори помирљивим тоном.   Са мојим колегама на трибини бранимо управо тај став неудварања, јер председник Српске напредне странке Александар Вучић је успео да поврати то осећање националног достојанства, одбране националних и државних интереса, али и комуникације са светом. Јединствена Србија, то је оно што Српска напредна странка жели“, каже Арсић.

Да бринемо о другима показали смо и у сасвим другом светлу који нас афирмише пред светом, у нашем односу према мигрантима.

 „ Слика Србије је потпуно другачија сада. Оно што је услов свих услова, за страна улагања, за живот, на нашу децу,  јесу мир и стабилност у региону. И свет то препознаје у Александру Вучићу, који нам ту стабилност доноси. Кроз много примера показао је да прашта, не заборавља, даје још једну шансу и наставља да тражи заједнички језик. Не зато што смо слаби, већ зато што само велики народи, како је и сам Вучић рекао, нама је обавеза да задржимо старе пријатеље, али и да стичемо нове. Да пружимо руку пријатељства свима, чак и онима који су нас бомбардовали са безбедне удаљености. Уверен сам да паметна Србија 24. априла побеђује“, закључио је Арсић.