Вести

После пожара: помоћ града угроженим породицама

Породицама које су живеле у баракама у улици Александра Медведева и које су изгореле у пожару Град Ниш ће помоћи у обезбеђивању привременог смештаја у становима за социјално збрињавање, договор је градоначелнице Ниша Драгане Сотировски и чланова породица које су остале без домова.

Са предлогом решења о привременом смештају у становима за социјално збрињавање и уз плаћање минималног закупа, што је по закону једино могуће, сагласили су се и чланови социјално угрожених породица. Њихово збрињавање биће решено на исти начин као што су збринуте породице чији су домови изгорели у нишком насељу Расадник пре неколико година.

Породице чији су домови изгорели моћи ће да конкуришу и за добијање социјалнх станова у улици Мајаковски под истим условима са другим социјално угроженим породицама. Град је породицама које нису имале алтернативна решења обезбедио привремени смештај у Сигурној кући где тренутно бораве четири породице и установи „Мара“ где је смештена једна породица.

У разговору са члановима угрожених породица учествовале су заменица градоначелнице Душица Давидовић и вршилац дужности начелнице Управе за имовину и одрживи развој Ружица Ђорђевић.