Вести

Потписан коалициони споразум

У просторијама Српске напредне странке у Нишу потписан је коалициони споразум између Српске напредне странке, Социјалистичке партије Србије и Српске радикалне странке, где су присуствовали представници ових странака.

Повереник Српске напредне странке у Нишу Звездан Миловановић рекао је да коалициони споразум представља тек почетак сарадње која ће бити прецизније дефинисана анексом и новим коалиционим споразумом. Сразмерно броју освојених мандата (СНС 28, СПС 8 и СРС 5) тако је сачињен и споразум.

„Коалициони споразум који смо потписали није само обезбеђивање просте већине, већ обезбеђивање ширег консензуса питањима даљег развоја овог града“ рекао је Миловановић.

Шеф изборног штаба на протеклим изборима и члан Председништва Српске на предне странке проф. др Зоран Перишић рекао је да ће се у предстојећој подели власти говорити о људима, а не о странкама.

„Договорили смо се да подржимо кандидате ван странака који су се у досадашњем раду показали као добри стручњаци и добри људи“, рекао је Перишић.

Председник Градског одбора СПС-а Жарко Ранковић рекао је да ће ова странка и убудуће сву своју снагу усмерити у решавање основних проблема својих суграђана, а то су побољшање животног стандарда, привлачење инвестиција, отварање нових радних места.

Председник Градског одбора СРС Никола Савић је изјавио да је сходно резултатима избора удео радикала у градској власти најмањи, али то не значи да ће удео ове странке бити најмањи.