Вести

Убедљива победа Српске напредне странке у Нишу

Шеф изборног штаба Српске напредне странке и градоначелник Ниша проф. др Зоран Перишић, на конференцији за медије сапоштио је да је Српска напредна странка АЛЕКСАНДАР ВУЧИЋ-СРБИЈА ПОБЕЂУЈЕ освојила 38,3 одсто гласова на градским изборима у Нишу, тако да ће у градском парламенту имати 29 одборника.

 Перишић је рекао да изборни резултати којима располаже Српска напредна странка нису коначни већ прелиминарни, пошто су обухватили 163 од укупно 174 бирачка места у Нишу.

 Према његовим речима, Српска напредна странка једина је у Нишу поправила резултате у односу на претходне изборе када је у градском парламенту освојила 17 одборничких места.

Српска напредна странка, истакао је Перишић, у Нишу је поправила резултат када су у питању државни избори и победила у свих пет нишких градских општина.

"Најбољи резултат остварили смо у општини Црвени крст где ће нам са 50,99 одсто гласова припасти две трећине одборничких мандата или пет пута више од другопласиране странке. 'Најтеснији' резултат је у Медијани где смо освојили 32,27 одсто гласова или два пута више од другопласираног", казао је Перишић.

Према његовим речима, СНС је у општини Нишка бања освојила 33 одсто гласова, у Палилули 43,53 одсто, а у Пантелеју 37,6 одсто гласова.

 Он је рекао да ће због уочених неправилности на 11 бирачких места избори сигурно морати да буду поновљени, а највећи број тих места - девет налази се на подручју Градске општине Пантелеј.