Народни посланици са омладином

Разговори о парламентаризму са омладином су важни, јер мотивишу младе да се активно укључе у политику и решавање проблема у локалној заједници, али и у држави, саопштено је на трибини одржаној у Градском одбору Српске напредне странке Ниш. Трибину је организовала Унија младих Градског одбора Српске напредне странке Ниш и народна посланица Јелена Жарић Ковачевић, а гости су били посланици СНС Александар Марковић и Студенка Ковачевић и председник Савета за младе Скупштине града Ниша Душан Ћирић.

Унија младих ГрО СНС Ниш је јако активна, а бројне активности у разним сферама то најбоље доказују, изјавио је повереник Уније младих Градског одбора Српске напредне странке Ниш Вук Ставрић. Народна посланица Јелена Жарић Ковачевић истакла је да су управо Омладинци СНС у Нишу иницирали разговор о парламентаризму не би ли се, поучени искуством посланика, лакше укључили у политику, а самим тим и у решавање проблема младих у граду. Посланица СНС Студенка Ковачевић, причом о свом животном и политичком путу, покушала је да мотивише младе да имају циљ и да упорношћу и радом, напредују у политици.

Унија младих СНС у Нишу добар је пример како треба радити у странци, али и у локалној заједници. Ипак, још увек није довољан број младих који желе да се баве политиком и својим активизмом, али и оригиналним идејама, мењају будућност, нагласила је Ковачевић. За посланика Александра Марковића млади су покретачи странке, а њихова снага и идеје, како је рекао, “требало би да оснаже и помогну странци“.

Зато је важно да ми, старији у странци, на све начине анимирамо омладину да се активно и озбиљно бави политиком. Бенефити ће бити огромни за СНС, али и за њих као појединце, рекао је Марковић