Вести

Акција омладине "Опасност на интернету"

Поводом Светског дана информатике чланови Уније младих ГО СНС Ниш спровели су акцију под називом „Опасност на интернету“ и грађанима поделили флајере са информацијама о (не)безбедности интернета. Желели смо да грађане више информишемо о томе колико је интернет данас заправо заступљен и на који начин да га безбедно користе, каже Бојан Митић, члан Уније младих.

„ Како би смо упознали наше суграђене са реалном ситуацијом када говоримо о коришћењу интернета урадили смо флајере који садрже податке о узрасту и проценту најактивнијих корисника интернета, просечно време које проведу за рачунаром или телефоном сурфујући и мерама заштите деце на интернету. Разговарали смо и о дигиталном насиљу које је присутно. Потребно је знати на који начин у ту сврху може да се злоупотреби интернет , а у циљу превенције јер су најугроженији најмлађи суграђани“, каже Митић.

Александар Стојчић, такође члан Уније младих, рекао је да и он сам проводи доста времена на интернету, али да ширећи своје знање о опасностима које постоје, можемо да научимо како да их избегнемо.

„Стога је било битно да ми као омладина Српске напредне странке обележимо Светски дан информатике на тај начин што ћемо кроз разговор и поделу флајера подићи свест грађана о безбедном коришћењу интернета“, каже Стојичић. 

Овом приликом подељен је и страначки часопис "Информатор".