Вести

Акција омладине у Нишкој Бањи

Омладина Српске напредне странке у Нишу спровела је у Нишкој Бањи акцију анонимног анкетирања пролазника.

„ Ми из Уније младих Српске напредне странке у Нишу окупили смо се на шеталишту у Нишкој Бањи како би анкетирали грађане, пролазнике и туристе о томе који су проблеми у овој општини, који су туристички потенцијали и шта је то што треба променити како би се туризам унапредио. Желимо да чујемо грађане шта је по њиховом мишљењу оно што фали Нишкој Бањи“ , рекао је Александар Стојичић.

Након анкетирања и поделе страначког часописа Информатор одржана је презентација - Туристички потенцијали Нишке Бање .

„Омладина СНС дошла је на идеју да путем презентације представи туристички потенцијал општине Нишка Бања, на којој су присутни могли да сазнају нешто више о туристички занимљивим локацијама, погодностима које бања нуди као и информације за које раније можда нису знали. Током презентације представљене су и идеје о експлоатацији одређених природних ресурса који нису у потпуности искоришћени “, каже Бојан Митић, члан Уније младих.

Акцију су подржали Милан Станојковић, координатор ГО СНС у Нишу, Љубица Мрдаковић Тодоровић, народни посланик и координатор Савета за здравство и Никола Цамовић, секретар ГрО.

„ Као и грађани тако и Српска напредна странка препознаје неискоришћеност великих потенцијала Нишке Бање и због тога подржавамо овакве акције. Презентација коју су омладинци припремили је добар начин да се подстакну људи да размишљају о побољшању ситације, јер Нишка Бања може да пружи много више од онога што се данас налази у понуди“, рекао је Станојковић.

Као предности Нишке Бање пролазници су навели да је добро што имају школу и вртић, постојање природних ресурса, термалних извора и омладине, али оно што им смета је што управо ти потенцијали нису довољно искоришћени. Кажу и да су боравишне таксе високе, да је туризам у опадању, али да је незапосленост велики проблем.