Вести

Акција поводом Међународног дана старијих

Чланови Уније младих ГО СНС Ниш још једном акцијом су показали да мисле на старије суграђане. Поводом Међународног дана старијих особа они су у парку Светог Саве решили да се поново друже са њима, али и да одиграју партију шаха.

„Омладина Српске напредне странке сваке недеље је са грађанима кроз разне акције, а овога пута желели смо да поново будемо са старијима, јер је данас њихов дан. Кроз разговор са њима, али и коју партију шаха хтели смо да им пренесемо поруку да их омладина није заборавила “, рекао је Вук Ставрић, члан Уније младих.

Ставрић је додао да је омладина данас прочитала и поруке које се односе на оне преко 60 година: Стар си онолико колико се осећаш старим; Старење не значи изгубљену младост, него нове прилике и наду; Живите леп живот достојан дивљења, када остарите присетите се тога и опет ћете уживати.

Милан Станојковић, координатор ГО СНС Ниш је рекао да је порука ове акције у складу са слоганом "Особе 60+, рачунајте на нас".

„Ово је још једна од акција коју организује Градски одбор СНС Ниш. Ми смо већ навикли грађане да смо често са њима. Обележавањем Међународног дана старијих особа на овакав начин прилика је да укажемо на значај прилагођавања услова живота нашим старијим суграђанима. Такође, желимо да пружимо једну снажну поруку колико је важно да се очува њихово здравље јер то побољшава њихов квалитет живота, а све у складу са овогодишњим слоганом – Особе 60+, рачунајте на нас, “ рекао је Станојковић.