Вести

Акција поводом Националног дана без дуванског дима

Данас се обележава Национални дан борбе против дуванског дима, а Савет за здравство и Унија младих СНС у Нишу тим поводом организовали су акцију у центру града и разговарали са грађанима о штетности дуванског дима, а као симбол здравог живота делили су Нишлијама јабуке.

“ Желимо да информишемо грађане о штетности дуванског дима по здравље активних, али и пасивних пушача јер је по статистикама Србија међу водећим земљама у свету по броју пушача, а по неким статистикама и прва по броју жена пушача. Дувански дим изазива бројне незаразне болести васкуларног и цереброваскуларног система, карцином плућа и утиче и на плодност мушкараца и жена ", рекла је Љубица Мрдаковић Тодоровић, координатор Савета за здравство.

Милан Станојковић, координатор СНС у Нишу, рекао је да је СНС велика политичка организација која између осталог утиче и на организацију живота у граду и преко својих представника у извршној власти покушава да побољша стање у Нишу у сваком могућем смислу.

„ Ми желимо да обележимо неке значајне датуме, скренемо пажњу на неке проблеме, да утичемо на промену свести код наших грађана и сви заједно допринесмо променама у нашем граду, али и у друштву које су нам неопходне “, рекао је Станојковић.

Активисти Српске напредне странке овом приликом су грађанима Ниша делили и флајере са порукама о штетности дуванског дима и најлакшим начинима како оставити цигарете.