Вести

Акције сакупљања хуманитарне помоћи у Нишу

Председник Градског одбора и градоначелник Ниша проф. др Зоран Перишић, обишао је пунктове за прикупљање помоћи у Нишу и истакао да су Нишлије показале и овога пута хуманост и спремност да помогну својим сународницима у невољи. Само у току преподневних сати прикупљено је неколико камиона хране, воде, одеће и обуће. 

Он је истакао да је ситуација у Нишу стабилна, да је вода исправна за пиће, осим у селу Горњи Матејевац где се на улазу у село срушио помоћни објекат и оштетио шахту из које се снабдева 450 домаћинстава овог места. Како је истакао квар ће у току дана бити саниран, али вода неће бити исправна за пиће још неколико дана. Он је рекао да је добио више стотина позива од грађана који желе да као добровољни оду у кризна подручја и помогну у евакуацији и додао да тренутно за тим нема потребе. 

Перишић се захвалио грађанима Ниша који су као и увек до сада показали да су хумани и истакао да је за само неколико сати прикупљена велика количина помоћи. Он је апеловао да грађани наставе да доносе помоћ на више од десет локација у граду и најавио да ће се акција прикупљања, хране, воде, одеће и обуће наставити и сутра.