Вести

Алексић: Решаваћемо проблеме привредника

Чланови Савета за правна питања Српске напредне странке у Нишу одржали су састанак са привредницима који послују на територији града. Тема састанка били су проблеми са којима се привредници суочавају у пословању. Координатор Савета за правна питања Срђан Алексић каже да је циљ овог тела да пружи подршку грађанима да остваре своја права као и да саслуша предлоге оних који се сусрећу са различитим проблемима.

„ Ми смо данас чули идеје које би могле да поспеше развој привреде Ниша, а међу њима је предлог како искористити квалитетну воду из Студене, који би обезбедио значајан финансијски приход, па до тога како уредити и искористити кеј на Нишави. Ми ћемо кроз одређена нормативна акта локалне самоуправе покушати да ускладимо прописе са републичким, а све на добробит боље привредне климе у Нишу“.

Бранко Стефановић, члан Савета за правна питања, рекао је да је Савет предузео одређене активости у вези са централизацијом јавних набавки и увођење електронске лицитације на територији града Ниша, како би се утицало на ефикасност администрације. На састанку је предузетница Марија Мандић најавила донацију одређеног броја индустријских шиваћих машина као помоћ самохраним и незапосленим мајкама, као и обуку за рад. Ова акција, која ће се реализовати уз помоћ града, требало би да буде спроведена септембра. Према рецима координатора савета за правна питања Срђана Алексића овакви и слични састанци биће организовани на даље једном месечно.