Вести

Чланови Уније младих анкетирали Нишлије

Унија младих Српске напредне странке спровела је данас у центру Ниша акцију анонимног анкетирања грађана о томе да ли подржавају изградњу Националног стадиона, затим шта недостаје Нишу да би живот грађана био бољи као и шта су највећи туристички потенцијали. Александар Стојичић, координатор Уније младих ГрО СНС Ниш каже својим сталним акцијама желе да се приближе грађанима и од њих чују да ли су задовољни и шта треба мењати.

„ Кроз анонимно анкетирање грађана који су попуњавали упитнике које смо припремили сазнали смо да наши суграђани подржавају предлог Скупштине града за изградњу Националног стадиона. Рекли су нам да Ниш, као други по величини град у Србији јужно од Београда, заслужује да има Национални стадион. Већина њих сматра да је у наредном периоду неопходно отворити нове фабрике и ојачати индустрију, како би се отворила нова радна места,посебно за младе, јер је незапосленост проблем који најпре треба решити у граду. Као највећи туристички потенцијал навели су Нишку тврђаву“, рекао је Стојичић.

Милан Станојковић, координатор ГрО СНС Ниш рекао је да је мишљење грађана Српској напредној странци најбитније и да се страначки рад базира на томе да се побољшају услови живота како би сви били задовољни. „ Ниш је у сваком смислу центар југоисточне Србије, универзитетски центар, град који се налази на раскрсници путева, са доста занимљивих дестинација. То треба искористити за привлачење инвеститиора, за отварање нових радних места, јер су грађани данас истакли да је незапосленост највећи проблем града. Српска напредна странка, како на локалу тако и целој држави, управо ради на томе да се незапосленост смањи, а то можемо урадити отварањем нових фабрика или нових погона. Осим тога залажоћицемо се још више да кроз рад извршне власти и надлежних управа уредимо туристичке потенцијале које имамо.Нишка тврђава, Чегар, Ћеле кула, као и Нишка бања су нешто по чему је град Ниш препознатљив и њиховим уређењем као и већом промоцијом морамо привући туристе у наш град “, каже Станојковић.

На питање шта Нишу највише недостаје грађани Ниша су још навели да су то боље здравствене установе, више зеленила, вртића, спортска играчишта, богатији културни садржај. Станојовић додаје да ће одговори грађана полужити као смернице у даљем раду странке кроз извршну власт.

Током ове акције подељен је и нови број страначког часописа Информатор.