Вести

ДОНАЦИЈОМ УАЕ ОПРЕМЉЕНА УЧИОНИЦА У ПОПОВЦУ

Амбасадор Уједињених Арапских Емирата Њ.Е. Мубарак Саид Ал Дахери посетио је Основну школу „Милан Ракић“ у Поповцу, у којој је његова држава опремила учионицу за припремну предшколску групу.

Донација тој школи, вредна пола милиона динара, обезбеђена је залагањем Посланичке групе пријатељства са Уједињеним Арапским Емиратима, којом у Народној скупштини Републике Србије председава народна посланица Српске напредне странке из Ниша Јелена Жарић Ковачевић.

Амбасадор Ал Дахери истакао је да Уједињени Арапски Eмирати, према статистичким подацима Уједињених нација, заузимају прво место у свету у пружању хуманитарне помоћи, додавши да је срећан што је видео весеље и радост на лицима деце која ће опремљени простор користити.

Народна посланица Јелена Жарић Ковачевић, захваљујући амбасадору на донацији, подсетила је да је средствима Уједињених Арапских Емирата већ опремљена Основна школа „Надежда Петровић“ из Островице и да ће донацију те земље добити и школа из Доње Студене. „То ће бити трећа донација Уједињених Арапских Емирата школама са територије града Ниша од 2016. године, од када водим посланичку групу пријатељства са том земљом“, наводи Жарић Ковачевић. У новоопремљеној учионици припремни предшколски програм похађаће 26 деце из Поповца.

Посети амбасадора Ал Дахерија присуствововали су и начелница Нишавског управног округа Драгана Сотировски, председник Градске општине Црвени Крст проф. др Мирослав Милутиновић и председник Скупштине Градске општине Црвени Крст Драган Станковић.