Вести

Донирана опрема ФК Вулкан из Бренице

Савет за спорт ГО СНС Ниш наставио је да подржава развој локалног спорта. После ФК Јединство из Горњег Матејевца и Чегар из Каменице, нову опрему добио је ФК Вулкан из Бренице. Драган Ђоређевић, координатор Савета за спорт каже да је идеја била да се анимира омладина у пригратским насељима, да се више заинтересује за спорт, а уједно и да се помогне фудбалским клубовима на локалу.

„ Кренули смо са доделом опреме младим фудбалерима рачунајући да ћемо на тај начин да афирмишемо младе да се баве спортом. Социјализација младих је нешто на шта Српска напредна странка жели да скрене пажњу, а кроз бављење спортом то се постиже. Младима који желе да се баве спортом у приградским насељима неопходна је ова врста помоћи како би резултати били бољи“, каже Ђорђевић.

Ненад Младеновић представник ФК Вулкан из Бренице рекао је да им ова донација пуно значи.

„ Надам се ћемо испунити очекивања да резултати на терену буду бољи, јер ће фудбалери верујем бити мотивисанији јер неко ипак мисли и на њих. Потребно је улагати у мање клубове и захвални смо на донацији нове опреме“, каже Младеновић.

Владан Миладиновић, члан Савета за спорт рекао је да је су добри резултати у спорту најбоља промоција града и државе и да су зато одлучили да помогну ФК Вулкан јер он постоји дуго, никада се није угасио иако има много проблема.