Вести

Градски одбор СНС у Нишу анализирао рад директора Јавних предузећа

Градски одбор Српске напредне странке на последњој седници анализирао је рад свих в. д. директора Јавних предузећа који су кадрови СНС изјавио је председник Градског одбора СНС Ниш, проф. др Зоран Перишић на данашњој конференцији за новинаре. 

У отвореној дискусији, Градски одбор се сложио да се на својим позицијама нису снашли руководиоци два ЈП и то в. д. директори Наисуса и Топлане. 

- Анализирајући рад не говоримо о урађеном, говоримо о оном што је могло да се уради, а није, о финансијском пословању предузећа, плановима за будућност, као и о комплетном учинку руководиоца. На седници Градског одбора 3 сата смо дискутовали о нашим функционерима и став Градског одбора СНС је да је било могуће боље водити два ЈП док за остале није било примедби. Говори се о Топлани и Наисусу. Нису они ни лоши људи, ни лоши кадрови, једноставно се нису снашли на својим функцијама, рекао је проф. др Зоран Перишић. 

Када је реч о Комисији за избор директора, председник Градског одбора СНС наводи да је Комисија независна и да нико не може знати ко ће бити директор ког предузећа јер кандидати који су "прошли" Комисију морају да "прођу" надлежне управе и на крају Скупштина одлучује. 

- Комисија за избор директора је независна у свом раду и нико се из Српске напредне странке није мешао у рад исте. Чланови комисије ће извештај о свом раду доставити Скупштини Града на разматрање. Комисија ће у току ове недеље доставити надлежним управама по три кандидата који су прошли тестове и испунили законске услове за места директора градских предузећа. Начелници тих надлежних управа на Скупштини предлажу једног кандидата. 

Он додаје да ће се на Главном одбору Српске напредне странке анализирати и његов рад, као и рад свих јавних функционера странке из свих градова Србије и да ће сви, за које се утврди да су могли радити боље, бити замењени. Српска напредна странка прва је у Србији анализирала рад својих министара на Главном одбору странке и замењени су сви за које је Главни одбор утврдио да се нису довољно добро "снашли". Такође, он напомиње да ће се исто тако. 

- На Главном одбору стране анализираће се и рад свих градоначелника и председника општина из редова Српске напредне странке, као и осталих јавних функционера и странка ће се захвалити на досадашњем раду свима за које се утврди да су могли више. Српска напредна странка је најјача странка у Србији, и као таква има обавезу према грађанима да на важна места у држави и локалним самоуправама поставља најбоље кадрове. Ми смо најјача странка зато што не злоупотребљавамо свој утицај и свако за кога се утврди да није радио довољно добро биће смењен, рекао је Перишић.