Вести

Јелена Жарић Ковачевић: „Жена кроз векове - дискриминација и еманципација“

Председница Савета за популацију, бригу о деци и социјална питања Градског одбора Српске напредне странке Јелена Жарић Ковачевић говорила је о трибини „Жена кроз векове - дискриминација и еманципација“ на којој је свој допринос дао и председник Градског Одбора Српске напредне странке проф. др Зоран Перишић. 

Такође се присутнима обратила проф. др Мила Јовановић са Правног факултета Универзитета у Нишу. Причала је о положају жена у Римском царству, али се осврнула и на жену модерног доба, на заблуде и контрадикторности које се о жени протежу кроз историју. Из тог разлога ће се Српска напредна странка у Нишу трудити да на локалном нивоу више ради на унапређењу родне равноправности, па са тим у вези и побољшању положаја жена у различитим областима друштвеног и економског живота, као и на већем укључивању жена у доношење одлука. 

Председник Савета за популацију, бригу о деци и социјална питања, Јелена Жарић Ковачевић, испред Савета и Српске напредне странке дала је подршку борби против насиља над женама. Савет се укључио у кампању светских размера „16 дана активизма“, коју је подржало више од 100 држава света. Кампања обухвата четири важна датума: 25. новембар - Међународни дан борбе против насиља над женама, 1. децембар - Светски дан борбе против сиде, 3. децембар - Међународни дан особа са инвалидитетима, 6. децембар - Годишњица Монтреалског масакра и 10. децембар - Међународни дан људских права. 

Јелена Жарић Ковачевић је у интервју за Нишку телевизију рекла да ће Савет за популацију, бригу о деци и социјална питања и даље наставити са радом као што је то до сада ради. Комплетан интервју можете погледати на интернет порталу Нишке телевизије.