Вести

Коалиција на локалу јединствена

Градски одбори Српске напредне странке, Нове Србије, СДПС-а и Покрета Социјалиста после редовних унутарстраначких промена у појединим политичким организацијама, чланицама коалиције, на конференцији за новинаре изнели су да је постигнут договор око даљег делoвања коалиције на политичкој сцени у Нишу у сусрет будућим локалним изборима. Др Милан Станојковић, координатор СНС Ниш, је рекао да су политичке организације, чланице коалиције, сагласне да у наредном периоду одборници у Скупштини града делују јединствено .

„ Због појединих несугласица које су постојале унутар странака коалиције долазило је до застоја рада Скупшине града. Након одређених персоналних промена које су наступиле успостављени су нови односи и постигнута је сагласност да се одлучно поступа у будуће, а у циљу заштите интереса града и грађана Ниша. Спремни смо да се ухватимо у коштац са проблемима који постоје на локалу и да радимо на њиховом решавању. Коалиција је спремна да предузме тешке мере и да без обзира на политичку припадност појединаца разреши одговорне и уведе ред у комунални систем Ниша.“

Никола Маринковић, председник ГО НС Ниш саопштио је да су два одборника Нове Србије јуче донели одлуку да у будуће више не делују независно, већ јединствено са одборничком групом Српске напредне странке.

„ Ова одлука је донета у циљу што ефикаснијег функиционисања. Желимо овим путем да скренемо пажњу да је коалиција у Нишу, она која постоји и на републичком нивоу, стабилна и да ће од септембра заједничким акцијама показати одучност у раду. Договорено је и да коалиција искористи сав свој политички утицај кроз закодавну и извршну власт да се многи горући проблеми у граду реше на адекватан начин."

Шеф одборничке групе СНС Ниш Дејан Јовановић рекао је да сада одборничка група Покренимо Србију – Томислав Николић броји 22 одборника, што је 36одсто састава Скупштине града, која броји 61 одборника.