Вести

Кућни љубимци добијају свој простор

Почели су радови на уређењу Шеталишта за псе, на локацији у Чаирском парку, у непосредној близини базена и клизалишта, чиме Ниш по први пут добија простoр за извођење кућних љубимаца. Радове, који се у целини финансирају из буџета Градске општине Медијана, званично су отворили градоначелник Ниша, проф. др Зоран Перишић и председник ове општине Зоран Стојановић.

„ Циљ је коректнији и хуманији однос према животињама и то је једно од обећања које испуњавамо према грађанима Ниша и власницима паса. Овај посао радимо у сарадњи са Градском општином Медијана, којој захваљујемо на помоћи коју пружа граду и на конкретном примеру показује како овај ниво локалне самоуправе може успешно да обавља друштвено корисне послове“,  рекао је Перишић.

Према речима председника Градске општине Медијана Зорана Стојановића радови на Шеталишту за псе вредни су око 4,3 милиона динара.

 

Простор за шетњу паса који имају познатог власника је поклон Градске општине Медијана грађанима Ниша. Место ће бити ограђено на прописан начин, са одговарајућим мобилијаром за псе, клупама и додатним осветљењем . На улазу у шеталиште биће вењаци као и чесма са одвојеним деловима за грађане, децу и животиње. Радови на Шеталишту за псе требало би да буду завршени до краја године“, појаснио је Стојановић.