Вести

Перишић:Jединство СНС у Нишу важно због локалних избора

Jединство у Српскоj напредноj странци у Нишу изузетно jе важно да би се спремно изашло на предстоjеће локалне изборе, рекао jе данас члан Председништва СНС и градоначелник Ниша Зоран Перишић.

 "На предстоjећим локалним изборима треба остварити добар резултат", рекао jе Перишић Танјугу, подсећаjући да jе СНС у Нишу имао добар резултат и 2012. и 2014. године. 

Градски и општински одбори СНС у Нишу, због подела, распуштени су марта ове године, а чланство jе о тоj одлуци обавестио председник Извршног одбора Радомир Николић коjи jе тада рекао да врх странке не може да трпи сталне свађе у нишком СНС.  Kраjем априла за координатора СНС у Нишу именован jе Mилан Станоjковић и странка сада функционише на нивоу повереништва. На основу читавог развоjа догађаjа Mировић jе, како су пренели неки медиjи, оценио како jе стање у Нишу наjтеже у односу на остале општинске и градске организациjе у Србиjи.

"У Нишу jе наjкомликованиjа ситуациjа, jер се за челне функциjе бори више људи коjи имаjу оштро супротстављене ставове, а озбиљно су нарушени и међуљудски односи. Mоjа процена jе да jе наjцелисходниjе да градом управљаjу људи коjи не припадаjу ниjедноj струjи. Tо морамо да урадимо, jер jе jедан од главних страначких приоритета победа на градским изборима у Нишу", рекао jе Mировић.

И лидер СНС Aлександар Вучић приликом недавне посете Нишу рекао jе да jе протеклих годину дана било међусобних размирица на локалу, али да jе то време прошло.

"Проблем jе у томе што су се свађали годину дана и значаjно време губили у међусобним расправама, али веруjем да jе то време и иза нас и њих, и веруjем да ће jош значаjниjе прионути на посао и донети jош боље резултате...мораjу да разумеjу да jе њихов посао да се баве искључиво грађанима, а не собом и своjим проблемима", истакао jе тада Вучић.

Странка, коjа сада функционише на нивоу повереништава, треба да буде у служби интереса грађана као странка коjа ужива наjвећу популарност - наjвише због свог лидера Aлександра Вучића, закључио jе Перишић.

 

Извор Тањуг http://www.tanjug.rs/full-view.aspx?izb=191786