Вести

Почиње градња социјалних станова

Председник градског одбора Српске напредне странке у Нишу и члан председништва СНС, Градоначелник града Ниша Проф. др Зоран Перишић присуствовао је у Градској кући потписивању уговора Градске стамбене агенције и предузећа „Тончев градња“ о изградњи социјалних станова. Проф. Др Зоран Перишић рекао је да је ово велики дан за град Ниш, јер ће за нешто више од 400 радних дана, Нишлијама на располагању бити нови станови који ће моћи да се купе по претходно утврђеним критеријумима и по знатно повољним условима у односу на оне који владају на тржишту.

Социјални станови налазиће се у улуци Мајаковског у којој ће се обезбедити 4.090 квадратних метара од којих је три 3.290 намењено продаји, а 800 издавању у закуп. Квадрат стана без урачунатих комуналија стајаће од 350 до 400 евра. На тендеру за изградњу станова јавило се девет предузећа. На локацији у улици Мајаковски раније су изграђене четири ламеле и око 160 станова. 

Град Ниш је већ из свог буџета обезбедио 31 милион динара за ову намену што са средствима Републике од око 46 милиона чини скоро половину потребне суме за изградњу ових станова. До сада су већ изграђене четири стамбене ламеле на овом потезу са око 160 станова“, навео је Перишић. 

Очекује се и финализација документације везане за изградњу станова у улици Петра Ранђеловића која због пропуста у начину организовања тендера нису задовољили критеријуме за финансирање од стране „Европске банке“ за реконструкцију и развој, али ће овај поступак бити поновљен, па је реално очекивати да и у овој улици у догледно време крене изградња станова за социјално становање.