Вести

Помоћ из Ниша за поплављена подручја

 

Kонвој хуманитарне помоћи из Ниша са преко 60 тона неопходних средстава и воде кренуо је пут поплављених подручја где ће ова помоћ бити испоручена. Градоначелник Ниша и председник Градског одбора СНС Ниш, проф. др Зоран Перишић захвалио се пре поласка камиона свим грађанима Ниша који су показали солидарност, али и свим волонтерима који су до раних јутарњих сати радили на нишком сајмишту.

"Помоћ ће убудуће бити сакупљана према потребама угрожених грађана, за сада су највеће потребе за хемијским и средствима за дезинфекцију и пијаћом водом" рекао је Перишић. Помоћ из Ниша са 11 камиона кренула је пут Ражња, Рековца, Ћићевца, Варварина, Трстеника, Деспотовца, Параћина, Јагодине, Свилајнца, Шапца, Вреоца и Колубаре. 9 камиона је обезбедило јавно предузеће Пошта Србије, а по један Институт Нишка бања и МД градња. Нешто после поднева конвој који је кренуо из Ниша стигао је на своја одредишта. Градоначелник Ниша предводио је колону камиона и помоћ допремио угроженим мештанима Параћина, Ћићевца и Варварина, где је у разговору са представницима локалних самоуправа и грађанима добио информације о размерама ове природне непогоде која је задесила Србију. 

Према најавама проф. др Зорана Перишића очекује се да и следећег петка буде организован сличан конвој помоћи, а очекују се и упутства Владе Србије о томе како ће бити извршен трансфер новчане помоћи који су сакупили радници градске управе и бројних јавних предузећа у Нишу.