Вести

Посета Стане Божовић поводом Светског дана социјалне правде

Поводом седме годишњице Светског дана социјалне правде, председница Националног савета за бригу о деци, породици, популацији и социјална питања Српске напредне странке мр Стана Божовић посетила је општину Сврљиг, где је посетила прихватилиште Црвеног крста. Овом приликом истакла је да треба радити на томе да се створе услови да прихватилиште које је стало са адаптацијом треба што пре реализовати у Геронтолошки центар, јер геронтолошки центри не треба да се налазе само у већим градовима. Навела је да би људи који су радни век провели у граду највероватније желели да старост проведу окружени природом.

„Геронтолошки центри требало би да буду део система Центра за социјални рад, и радиће се на томе“, навела је мр Стана Божовић.

Након Сврљига посетила је установу „Душко Радовић“ и „Центар за породични смештај и усвојење“ у Нишу. У разговору са директоркама које су причале о раду установа, броју и структури корисника и актуелним проблемима, усмерила их је како могу решити неке од проблема, и како побољшати квалитет услуга које пружају.

После конструктивног разговора са директоркама, Стана Божовић посетила је социјално угрожену породицу Ђорђевић из Нишке Бање. Четворочлана породица Ђорђевић, са две малолетне девојчице живи искључиво од дечијег додатка и социјалне помоћи. Уз скромне поклоне, Стана је истакла да је јако задовољна како председница Савета за популацију, бригу о деци, и социјална питања Српске напредне странке Градског одбора Ниш, Јелена Жарић Ковачевић, активно учествује у социјалним давањима и бризи о својим најугроженијим суграђанима.

„У кући породице Ђорђевић, макар на кратко, вратио се осмех на дечија лица, што је најважније“, подвукла је Стана Божовић.