Вести

Посета Зоране Михајловић аеродрому "Константин Велики"

Потпредседница Владе и министарка енергетике, саобраћаја и инфраструктуре, Зорана Михајловић, најавила је да ће Влада Србије помоћи нишком аеродрому „Константин Велики“ да привуче што већи број “low cost” компанија. Према њеним речима, циљ је да до 2016. године овај аеродром има 100.000 путника.

Да би нишки аеродром постао перспективан и привукао “low cost” компаније, неопходно је да се пре тога испуне одређени технички услови, каже министарка Михајловић. Тако истиче да је, између осталог, неопходно да се набави одговарајућа опрема како би летови могли да се реализују и по лошијим временским условима као што су олуја, јака киша и снег. За све то аеродром ће имати подршку државе, најавила је министарка.

Зорана Михајловић је најавила и помоћ Министарства приликом преговора са авио-компанијама које би летеле са нишког аеродрома, уколико за тим буде било потребе.

Директор аеродрома „Константин Велики“, Драган Бугариновић, рекао је да нишки аеродром има одличну локацију, да је у билизни Коридора 10, да може да понуди најниже цене “low cost” компанијама, што га, како каже, чини веома конкурентним.

Према речима министарке Михајловић, држава ће у наредном периоду развијати мале аеродроме у Србији, којих има укупно 27, заједно са београдским аеродромом „Никола Тесла“, тако да и они могу да буду искоришћени за различите намене – туристичке, спортске, привредне и друге.