Вести

ПРЕДСЕДНИК ИО СНС ДАРКО ГЛИШИЋ ПРИСУСТВОВАО САСТАНКУ ГРАДСКОГ ОДБОРА

Председник Извршног одбора Српске напредне странке Дарко Глишић присуствовао је састанку Градског одбора СНС Ниш, на коме је нишким напредњацима поручио да им на изборима предстоји велика борба за сваки глас грађана.

Глишић је навео да је посланичка група Српске напредне странке у Народној скупштини Републике Србије поднела предлог да цензус за улазак у републичку и локалне скупштине износи три посто, чиме ће се повећати број странака и изборних листа које ће имати своје представнике у парламенту.

Смањење изборног цензуса са пет на три посто штетиће само Српској напредној странци која је, као највећа политичка странка у Србији, имала највише користи од гласова за листе које су остајале испод изборног прага, рекао је председник ИО СНС Дарко Глишић и додао да ће на тај начин више грађана имати своје изабране представнике, зато што ће цензус од три посто бити достижан многим политичким партијама и локалним политичким иницијативама, које ће ући у локалне скупштине.

Глишић је навео да се, и поред тог демократског уступка који чини, Српска напредна странка не боји за изборни резултат, зато што је њена политика увек била усмерена на бољи живот грађана, који то на свим изборима и препознају.