Вести

СЕДАМДЕСЕТПЕТ ИЗБЕГЛИХ ПОРОДИЦА ДОБИЛО КЉУЧЕВЕ СТАНОВА

Седамдесетпет породица у Нишу, које су током ратних дешавања деведесетих избегле из Хрватске и БиХ, добиле су своје станове, а кључеве су им уручили министар спољних послова Србије и председник Комисије за координацију процеса трајне интеграције избеглица Никола Селаковић, градоначелница Ниша Драгана Сотировски, комесар Комесаријата за избеглице и миграције Владимир Цуцић и представници међународних институција.

У насељу Бранко Бјеговић изграђене су две ламеле у оквиру Регионалног стамбеног пројекта, чији је највећи донатор Европска унија, а уз подршку УНХЦР-а и ОЕБС-а. Циљ овог пројекта је трајно решавање стамбеног питања избеглих лица на простору Србије, БиХ, Црне Горе и Хрватске.

После церемоније поделе кључева, испред зграда је засађен косовски божур, а нови станари и представници државних, градских и међународних институција обишли су изграђене станове. Градоначелница Ниша је изјавила да ће Град Ниш наставити са даљом изградњом и обезбеђивањем садржаја које свако ново насеље треба да има и додала да је Ниш трајно решио питање стамбеног збрињавања избеглих лица, а нови задатак је да се стамбено збрину породице интерно расељене са Косова и Метохије.