Вести

Трибина о развоју југа Србије и унапређењу конкуретности Ниша

Савет за привреду ГрО СНС Ниш организовао је трибину на којој су централне теме биле развој југа Србије и унапређење конкурентности града Ниша. Бобан Стојановић, професор Економског факултета у Нишу, говорио је о актуелној економској стварности, уз осврт на 2014. и 2015. годину, укључујући и извештај европске комисије о регионалном развоју.

" Треба доста тога урадити у оквиру укупних реформи на нивоу државе, пре свега неопходно је створити повољнији амбијента за пословање и привлачење како домаћих, тако и страних инвестиција, наравно уз велику улогу локалне самоуправе. Ми имамо хендикеп, јер живимо у неразвијеном делу Србије и мислим да кроз политику регионалног развоја треба да се формира један низ стимулативних олакшица за пословање и привлачење нових инвестиција", рекао је професор Стојановић.

Дејана Стефановић Костић , координатор Савета за привреду ГрО СНС Ниш је истакла да управо једно од централних питања сваке локалне самоуправе јесте њен развој.

„ Унапређење конкурентости како југа Србије тако и самог града Ниша јако је битно за даљи привредни развој. Зато смо и организовали трибину на ову тему где говоримо о предностима и манама, као и о томе како да се град боље развија и у ком облику. Град Ниш има добру привреду, али наравно да увек може боље, јер Ниш може у великој мери користити све компаративне предности које има. За сада их користимо довољно, али има места за боље ", каже Стефановић Костић.