Вести

Трибина поводом Међународног дана писмености

Српска напредна странка подржава, не само основно образовање и описмењавање, већ се посебно залаже за информатичко описмењавање, рекао је др Милан Станојковић координатор ГО СНС у Нишу, на трибини која је у просторијама странке одржана поводом Међународног дана писмености.

“СНС се залаже да се припадницима националних мањина у Србији омогући да се описмењавају на свом матерњем језику, a да су овакве трибине прави начин да се размене искуства и информације и да се утврди шта је припадницима националним мањинама најпотребније да би им се, кроз измену прописа, омогућило несметано описмењавање, “ рекао је Станојковић.

Писменост од када је настала, није само реч и слово него историја једног народа и на специфичан начин зближава све народе света, рекао је Емил Вацев, координатор Савета за мањинска питања ГО СНС у Нишу.

“За похвалу је то што припадници националних мањина у Србији немају већих проблема, а ситнице које се провлаче могу да се поправе”, нагласио је Вацев.

На трибини су говорили и Атанас Крстин, конзул Републике Бугарске у Србији, Алија Саћиповић, саветник председника Националног савета Рома, Олгица Величков, секретар завочајног удружења "Цариброд", као и представници македонског удружења "Вардар". Трибину поводом Међународног дана писмености организовали су Савет за просвету и Савет за мањинска питања ГО СНС у Нишу.