Вести

Улога и значај школског спорта

Спорт је значајан део друштвене надградње и важан је део у развоју омладине. Из тог разлога одлучили смо да на трибини говоримо о школском спорту, рекао је Драган Ђорђевић, координатор Савета за спорт ГрО Српске напредне странке у Нишу.

„ Када говоримо о школском спорту, ми као нација имамо одличне физичке предиспозиције, као што је висина и мишићна маса. То је предност која младима из Србије омогућава да имају најбоље резултате у Европи, али и свету . Међутим, њихова физичка спремност није на задовољавајућем нивоу, чак одређена истраживања говоре да смо на зачељу када је у питању физичка спремност деце. Проблем је у школском узрасту, па је неопходно извршити додатну едукацију наставног кадра, а систем такмичења требало би да буде континуиран, како би развио спортски дух код младих. Неопходно је направити план како из школског спорта кренути ка вишим циљевима“, каже Ђорђевић.

На трибини „Улога и значај школског спорта“ говорили су Марија Трипковић, професор физичког васпитања и Петар Цветковић, првак у малом фудбалу и члан Савета за спорт.