Вести

УНИЈА МЛАДИХ И САВЕТ ЗА НАУКУ И ТЕХНОЛОГИЈУ ОБЕЛЕЖИЛИ МЕЂУНАРОДНИ ДАН СТУДЕНАТА

Трибином у Српској напредној странци, Савет за науку и технологију и Унија младих Градског одбора СНС Ниш обележили су Међународни дан студената.

Звездан Миловановић, повереник Градског одбора СНС Ниш, који је отворио трибину, истакао је да су Србији и Нишу потребни млади и образовани људи, и у политици и осталим сегментима друштва.

Повереник Савета за науку и технологију проф. др Мишко Живић у уводном делу нагласио је значај Међународног дана студената, који се у свету обележава 17. новембра, у знак сећања на прашке студенте који су 1939. године на тај дан протестовали против нацистичке бруталности у окупираној Чехословачкој.

Председник Градског одбора Покрета социјалиста Ниш, председник Скупштине града Ниша и директор Студентског центра Ниш мр Раде Рајковић, који је и сам био учесник студентског организовања деведесетих година, рекао је да се богатство друштва мери према подршци младима и образовању, подсетивши да је у Нишу у току изградња нове ламеле Електронског факултета, зграде научно-технолошког парка и студентског дома на Градском пољу.

Члан Савета за науку и технологију Владица Маричић позвао је младе да током студирања искористе сваку прилику за стицање додатних звања и вештина које их касније могу квалификовати као лидере у области којом ће се бавити и учинити их конкурентнијима на тржишту рада.

Повереник Уније младих Вук Ставрић закључио је трибину констатацијом да су млади увек били покретач напретка и позитивних промена у друштву и да су и сада спремни да учествују у градњи боље будућности Србије и свих њених грађана.

На иницијативу проф. др Мишка Живића присутни су, као чланови академске заједнице, упутили поруку подршке председнику Александру Вучићу.