Вести

Уштеде у буџету Града Ниша

На данашњој конференцији за новинаре одржаној у просторијама Градског oдбора Српске напредне странке Ниш, медијима се обратио проф. др Зоран Перишић, конференцији су присуствовали Братимир Васиљевић председник Општинског Одбора Пантелеј и Милош Секулић у одсуству Дарка Булатовића председника Општинског Одбора Медијана.

Проф. др Зоран Перишић се осврнуо на величанствене манифестације које су се одржале у Новом Саду, Нишу и Београду где је била централна прослава, на тим конвенцијама је Српска Напредна Странка као најјача политичка опција у држави показала колико је моћна и колику подршку има од народа што јасно говори колико је политика странке исправна. Времена су тешка и захтевају јасне потезе које подржава Градски Одбор Српске Напредне Странке у Нишу и пружа пуну подршку Александру Вучићу који једини може да води СНС и да изведе државу на прави пут.

Наставиће се са покретањем привреде и са борбом против корупције и криминала и пре свега да народу буде боље јер времена су тешка и очекује се напоран рад као и до сада.

Братимир Васиљевић је напоменуо да у свом дугогодишњем раду није видео нити доживео нешто слично као што је била конвенција Српске Напредне Странке у Комбанк Арени. То говори о самој странци и људима који подржавају рад странке и њеног председника Александра Вучића.

Васиљевић је напоменуо да је Проф. др Зоран Перишић добио апсолутну подршку врха странке и скренуо је пажњу да се критиком поени не добијају. Јер док се било у Београду на централној прослави неко је искористио прилику да прича о стању у Српској Напредној Странци што апсолутно није тачно јер за тако нешто нема аргументе и доказе.

На питања новинара Проф. др Зоран Перишић је изашао у сусрет да на питања новинара одговори у својству градоначелника града Ниша.

На питање новинара да ли је истина да се компанија Дајтек повлачи и одустаје од инвестирања градоначелник је потврдио информацију јер нису успели да прошире своје капацитете али је напоменуо да је уговор такав да град не може претпети штету а на простору на коме је требала бити изграђена фабрика биће понуђена другим инвеститорима. Субвенције нису исплаћиване јер се то дешава када се људи запосле.

На питање о трошковима службених путовања, проф. др Зоран Перишић је рекао да су трошкови износили 3 милиона и 900 хиљада док су трошкови службених путовања у иностранство износила 2 милиона и 600 хиљада динара. И од почетка године није пробијен буџет за те намене. Такође је напоменуто да на нека путовања мора да се оде јер је Ниш члан бројних асоцијација. Градоначелник ће инсистирати да на путовања иду што мање људи и да трошкови буду што више смањени.

На велику жалост дуговања града су огромна али се нико није бавио приходима, који ће бити наредни задатак који треба решавати. Захтеваће се штедња локалних самоуправа и тоталну рационализацију трошкова. Говорило се и о манифестацијама које изискују много новца и које сам град коштају пуно а мало новца улази у градски буџет. Градоначелник је напоменуо да неће угасити манифестације, само ће предложити да се број дана трајања истих смањи како би имало новца за исплату стипендија, првих шанси и помоћи породиљама.

На питање новинара колико је јавних предузећа променило статуте и колико јавних предузећа имају извршног директора градоначелник је набројао неколико предузећа и рекао да закон не препознаје ту функцију и да ће тражити да се поступа по закону.

У току је изградња буџета за наредну годину, градоначелник ће захтевати да буџет буде рестриктиван и где неће бити дозвољен никакав луксус, захтеваће на умањењу или укидању презентација.