Вести

Вучић: Највећа фабрика у Србији биће у Нишу

Уз присуство премијера Србије Александра Вучића, у Нишу је данас потписан Меморандум о разумевању за изградњу нове фабрике Џонсон електрик. Меморандум су потписали Остин Ванг , потпредседник компаније Џонсон Електрик, министар привреде Жељко Сертић и градоначелник Ниша проф. др Зоран Перишић. Инвестиција је вредна 50 милиона евра, а њеном реализацијом биће додатно запослено још 2.400 радника. Остин Ванг, потпредседник компаније за Европу, истакао је задовољство и напоменуо да је на почетку у овој фабрици радило тек 40 радника, a данас их има 400.

“Ова наша инвестиција вредна је десет милиона евра, а ми смо задовољни сарадњом са Владом Србије и локалном самоуправом. Имамо велику подршку и због тога можемо да обећамо бољу будућност за људе који живе у Нишу. Јако нам је битно што послујемо у Нишу, у Србији, а надамо се да ће и радници бити задовољни нама, као послодовцем. Очекујем да још дуго останемо овде ” рекао је Ванг.

Градоначелник Ниша Зоран Перишић захвалио се премијеру Вучићу на подршци коју Влада Србије пружа граду.

“ Мало ко је веровао да ће Џонсон електрик успети и да ће напредовати. Захвалан сам што нас Влада Србије активно прати и пружа подршку када су велике инвестиције за град у питању.” рекао је Перишић.

Премијер Србије Александар Вучић је рекао да поједини нису веровали у ову причу, али ево, време је показало да се исплатило и показало се као исправно.

“ После година пропасти, разарања, уништавања и пљачкања ми ћемо у скорије време, крајем 2017. или 2018. године, имати у Нишу највећу фабрику у Србији. Када смо пре годину и по отварали фабрику сви су ми се смејали, данас не. Ово је оно што смо хтели и ту нећемо стати. Са новом халом биће укупно 3.400 радника, само до краја ове године укупно 560, а до јуна 2016. године у овој фабрици радиће 1000 радника. Спремни смо да помогнемо Ниш. Влада је до сада у ову фабрику уложила преко шест милиона евра. Биће још добрих вести ” истакао је премијер Србије.

Премијер Вучић је најавио да ће Влада Србије у наредном пероду посветити додатну пажњу Нишавском, Пиротском, Топличком, Јабланичком и Пчињском округу и кроз посебне субвенције настојаће да привуче што више инвеститора који су спремни да послују у ових пет округа.