Вести

ЗАВРШНА КОНВЕНЦИЈА "АЛЕКСАНДАР ВУЧИЋ - СРБИЈА СУТРА" ОДРЖАНА У НИШУ

У препуној Хали „Чаир“ у Нишу одржана је завршна конвенција коалиције „Александар Вучић – Србија сутра“ на којој су говорили председник Србије Александар Вучић, председник Владе и председник Српске напредне странке Милош Вучевић, председница Народне скупштине Ана Брнабић, лидери коалиционих странака Ивица Дачић, Милан Кркобабић и Расим Љајић, а у име листе „Александар Вучић – Ниш сутра“ обратио се први на листи Драгослав Павловић.

Председник Вучић рекао је и да је лично учествовао у довођењу осам инвеститора у Ниш, подсетио да је у току изградња девете фабрике, Палфингера, најавио је за петнаест дана да долази да положи камен темељац за десету фабрику у Нишу, италијанског Аристона. Он је рекао да су многи говорили како ће напредњаци уништити нишки аеродром и подсетио је да је тај аеродром 2012. године имао 27.000. путника, док је прошле године та бројка износила 448.000. Додао је да је 2012. године у Нишу било 37.000 незапослених, док их је данас 17.000.

„Тада смо имали само 70.000 запослених. Данас имамо преко 90.000 формално запослених у Нишу. И мораћемо да порадимо и на оним привременим и повременим пословима, не би ли људи имали сигурност и стабилност, да знају да су запослени, да могу да се посвете својим породицама и да и тај проблем у будућности решимо. 20.000 људи формално запослених више само у Нишу, а у Србији 550.000 људи више запослених“, поручио је председник Вучић.

„Радимо брзу пругу Ниш-Београд. Зашто ово све радимо? Па зато што ће то да доведе инвеститоре. Зато што ће то да осигура будућност Нишу. Зато што ће то додатно да помогне да у Нишу порасту плате. Не заборавите, просечна плата у Нишу код ових који би сутра да се врате на власт је била 316 евра. Данас није добра и није велика, али је 780 евра, што је 150 одсто више него тих 316 евра“, рекао је Вучић.

Драгослав Павловић захвалио је председнику Вучићу на свим инвестицијама и бризи коју све ове године показује за Ниш и позвао да Град и Република још више, заједно раде за Ниш. Павловић је позвао Нишлије да у недељу гласају за листу „Александар Вучић – Ниш сутра“ и општинске листе које у називу носе име председника Александра Вучића: Медијана сутра, Палилула сутра, Пантелеј сутра, Црвени Крст сутра и Нишка Бања сутра.